A piacon megláttam kicsomagolva gyalult tököt friss kaporral és nem tudtam neki ellenállni. Még főzeléket úgysem főztem mióta lúgosítok. Úgy készítettem el, hogy olivaolajon csicseriborsó lisztet pirítottam, majd felöntöttem egy doboz kókusztejjel, és vízzel, beletettem a tököt és a kaprot, meg sót, borsot. Sok bizodalmam ne mvolt hozzá, főleg a kókusztej miatt, de csak vízzel meg nem akartam főzni, mert az tejjel az igazi. Hát a kókusznak az ízét abszolút nem éreztem, viszont isteni finom lett a tökfőzelék, ami inkább leveshez hasonlított, de finom lett :) Egyedül ami zavaró volt, hogy a csicseriborsó liszt ott maradt a tányér alján kis pici szemcsékben. Íze nem érződött, inkább csak szépséghiba. Mellé csináltam szójafasírtot. Azzal kezdtem hogy beáztattam a szójagranulátumot. Majd kb 10 percet tanakodtam felette, hogy és akkor most mit csináljak vele, hogyan lehetne összeállítani, hogy ne essen szét. Pórbáltam élesztő nélküli kiflit hozzámorzsolni, de attól még nem állt össze, sőt észrevehetetlen maradt benne. Majd kiszedtem egy kis adagot és kevertem hozzá egy kis tönkölylisztet és láss csodát, szépen összeállt. Jól befűszereztem, só, bors, fúszerpaprika (fokhagyma sajnos nem volt itthon), és kipróbáltam, megsütöttem pár darabot, hogy milyen íze van. És finom :D 3 napig ettem, annyi lett egy kis csomag szójagranulátumból.
Ma kaptam a bioboltos nénitől ajándékba egy csomag tofut, mert lejár a szavatossága mindjárt, úgyhogy holnap megint tofupöri lesz :)