Megkóstoltam a vaníliás rizstejet. Első pár kortynál azt éreztem isteni finom. Azután megéreztem, hogy van egyfajta szaga, ami nem tetszik. Ezután már az íze sem volt jó. Eltettem a hűtőbe. Ma gondoltam csinálok belőle tejbegrízt, ha már a kókusztejes annyira nem jött be, hátha ez most igen. De valahogy nem akarják az égiek, hogy én tejbegrízt egyek, mert annyira becsomósodott benne a gríz, mintha vízbe tettem volna, és nem tudtam kikeverni, ki kellett öntenem. De még nem adom fel, kecsketejből is meg fogom próbálni! :)
Másik tapasztalat. Nem minden fagyasztott zöldség finom!!! Ma kétszer öntöttem ki a vacsimat. A tejbegríz volt a második próbálkozás. Az első tavaszi zöldségkeverék volt az Iglo-tól, de nagyon nem jött be nekem! :( A karfiol jól megpuhult, a cukkini is puha lett, de olyan nagyon műíze volt, a répa szerintem öreg volt, mert nem puhult meg, a kelbimbó szintén nem puhult meg, és műíze volt. A zöldbab sem volt jó benne, a bébikukotica az jó volt, de azt meg nem lehet enni... Kiettem belőle a karfiolt, és kiöntöttem :(
Harmadjára gondoltam eszem bio margarinos kenyeret (teljes kiőrlésű, élesztőnélküli tönköly), de aztán megláttam a tahinit, gondoltam kipróbálom. Na végre, ez finom, tényleg! :) Pont olyan íze van, mint a mogyoróvajnak. Nagyon vékonyan kell kenni, és fincsi. Minimális kesernyés utóíze van, de nem zavaróan. Tahini = szezámkrém. Végre megvacsoráztam :)
rizstej
2008.06.13. 18:33 feherfeny
Szólj hozzá!
Címkék: tejbegríz vacsorapróbák rizstej tahini
A bejegyzés trackback címe:
https://lugositok.blog.hu/api/trackback/id/tr12519025
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.