Ma lett egy szabad napom, kivételesen. Kaptam egy kolleganőmtől ajándékba egy patisszont és egy cukkinit, úgyhogy ma ezeket elkészítettem. A pattisszontól kicsit féltem. Imádom, egyik kedvencem rántva. Na de most nem panírozok, nem eszek tojást (attól a pár alkalomtól eltekintve mikor nem főzök és rántott karfiolt vagy halat eszem). Előkaptam lúgosítós szakácskönyvemet és megnézem mivel lehet helyettesíteni a panírt. Találtam egy olyat, hogy csicseriborsólisztet vízzel palacsintasűrűségűre keverünk és beleforgatjuk a cuccot. Hát volt itthon olyanom, még sosem használtam, gondoltam itt az ideje. Besóztam a pattisszont, ahogy rendesen, beleforgattam ebbe a lisztbe, de nem tapadt rá, vagy nem jól kevertem ki, vagy nem tudom mi lett, a végén anélkül szimplán megsütöttem. Nagyon finom lett!!! Nem is hiányzott róla a panír (najó kicsit). Kicsit olajosabb lett, mert jobban magába szívta, de nem baj, met exta szűz olivaolajban sütöttem. A cukkinit annyira nem szeretem, de mondta a kolleganő akitől kaptam, hogy például fasírtnak is jól meg lehet csinálni. Először arra gondoltam, azt elkészítem, de végülis nem volt hozzá kedvem. Pörköltnek készítettem el. És igen, most már szeretem a cukkinit. :) Hihetetlen hogy egy kis lecsós pörköltalap mikre képes. Főztem hozzá még egy kis tönkölytésztát, isteni lett! :)
Csináltam róla fotót, íme: